Sterilizarea

Sterilizarea

Ce presupune sterilizarea corectă?

Dr. Samson Dental Studio utilizeazaă substante pentru decontaminare acceptate în Uniunea Europeană (conform cerințelor și standardelor internaționale impuse de lege).

Sterilizarea la Dr. Samson Dental Studio se face în 7 etape: 1. După folosire, instrumentele sunt clătite sub jet de apă călduță, fiind curățite astfel urmele de sînge de pe ele. 2. Imediat după, instrumentele sunt puse în soluție Prosept Instru (antiseptic fara aldehide), timp de 60 de minute. Instrumentele stomatologice rotative și instrumentele chirurgicale de precizie sunt puse în soluție Prosept Burs, timp de 60 de secunde. 3. După ce au trecut cele 60 de minute și 60 de secunde, instrumentele se scot din soluția Prosept Instru si Prosept Burs, se clătesc din nou sub jet de apă caldă. 4. Apoi, toate instrumentele sunt prelucrate într-o baie cu ultrasunet timp de 30 de minute cu utilizarea soluției Prosept Sonic. 5. Urmează un nou proces de clătire în apă caldă și uscarea, apoi instrumentele se ambalează în pungi autoclavabile care se vor sigila. Fiecare pungă autoclavabilă are un indicator ce confirmă sterilitatea instrumentului. 6. Pungile astfel ambalate sunt puse în autoclav MELAG clasa B, unde stau 60 de minute la o temperatura de 134 de grade. 7. După finalizarea procesului de autoclavare, pungile sunt datate și puse în dulapuri speciale. Pungile astfel sterilizate au un termen de valabilitate de 30 zile de la momentul sterilizării. Toate instrumentele care depasesc acest termen fara a fi folosite sunt reambalate si sterilizate.

  • Pentru sterilizarea pieselor de mînă şi turbină în clinica Dr. Samson Dental Studio se foloseşte autoclavul multifuncţional Dac Universal, datorită căruia are loc curaţarea, ungerea, dezinfecţia şi sterilizare într-un singur ciclu.