Implantologia

Implantologia

Actualmente implanturile în Republica Moldova se bucura de un mare succes. Mulți dintre pacienți se confruntă cu lipsa unuia sau a mai multor dinți și renunță la posibilitatea de a avea un zâmbet funcțional din cauza timpului, a costurilor și a efortului pe care le poate implica realizarea procedurii.

Tipuri de implante dentare

Exista cateva mii de tipuri de implanturi dentare disponibile pe piata si constant apar altele noi. Nu exista cel mai bun implant dentar, universal valabil pentru orice caz. Pentru fiecare caz in parte exista un implant care este mai bun decat altele.

Mai jos aveti lista cu cele mai folosite tipuri de implanturi dentare la Dr. Samson Dental Studio:

Implante Alpha Bio, Alpha Gate – fabricate în Israel

Implante Megagen – fabricate în Koreea de Sud

Impante Bredent – fabricate în Germania

Implantul dentar – etapele intervenţiei

1. Etapa digitală – include planificarea dinţilori finali pe implanturi, tipul de implanturi şi poziţia acestora.

2. Etapa chirurgicală – include inserarea implantului în os, iar la necesitate se efectuează augumentări osoase,grefe gingivale sau sinus-lift.

Sinus lift

Sinus-lift reprezinta o intervenţie chiurgicală care are scopul de a mari suprafaţa de os în zona laterala, cînd acesta nu este în cantităţi suficiente, prin modificarea structurii sinusului maxilar. În urma extracțiilor molarilor maxilarului superior, acesta cu timpul se supune resoarbţiei osoase, iar sinusul maxilar coboară. Pentru a putea efectua intervenţia de implantare, avem nevoie de o înălțime și grosime exactă a osului.

Adiţia Osoasă

Resorbţia osoasă apare odată cu pierderea dinţilor. Osul pierdut se reconstruieste prin intervenţia de adiţie osoasă, prin diverse manopere chirurgicale si biomateriale. În cazul implantării dentare se apelează şi la acestă procedură dacă este lipsă de suport osos.

Grefe de ţesut

O grefa gingivala reprezintă o interventie prin care se transplantează o parte din gingie sau tesut conjuctiv pentru a acoperi un defect gingival. Acest tip de interventie este necesar pentru a augmenta implanturi dentare, sau pentru a acoperi defecte cauzate de traume sau de boala parodontala.

3. Etapa restaurativă – include realizarea construcţiei protetice definitive.

Implanturi dentare ghidate digital

Ghidurile chirurgicale se utilizează pentru a oferi precizie si siguranta in cazurile complicate tratate cu implanturi dentare. Acestea sunt printate tridimensional în urma planificarii digitale a implanturilor intr-un software care utilizeaza tomografia computerizata a pacientului.

Implantologie preţ

Preţurile implanturilor dentare în Chişinău variază în dependenţă de sistemul ales.

Puteţi primi informaţii detaliate şi să vă programaţi la consultaţie, apelînd la numarul de telefon 069 321 793

Dr. Samson Dental Studio – stomatologie Chisinau