Igiena dentară

Detartraj ultrasonic

Detartrajul este o procedură stomatologică profilactică prin care se îndepărtează tartrul și placa dentară formate pe suprafața supragingivală – smalț, respectiv subgingivală – cement al dinților naturali sau artificiali. Adesea se dovedește că simpla curățare a dinților nu este capabilă de a elimina 100% a depunerilor dentare, să scape de petele ce se formează în urma fumatului, cafelei, ceaiului.

Cu timpul depunerile moi devin tari. Curațarea efectivă de pietre în condiții casnice este imposibilă.

Dacă nu se apelează la timp la specialist, înmulțirea masivă a bacteriilor va duce la asemenea consecințe ca pierderea dinților. Ba mai mult de atît, ele duc la formarea cariei dentare.

De aceea, curățarea nu este doar o procedură estetică, dar și o profilactică efectivă contra cariilor și a îmbolnăvirii parodonțiului. Stratul de depunere nu este format numai din tartru dentar. Merge vorba de bacterii și produsele rezultate în urma existenței lor.

Dr. Samson Dental Studio vă propune curățarea depunerilor cu ajutorul utilajelor de ultimă generație. Cel mai des se utilizează curățarea cu ultrasunet a dinților cu scalerul Sirosonic L, prin care garantăm calitate pacienților noștri.

Air-flow

A doua etapă este curățarea dinților prin metoda Airflow . Pe suprafața smalțului dentar se direcționează un instrument ce eliberează un flux de fluide cu microparticule din praf special. Această metodă este foarte efectivă, permițînd redarea culorii naturale a smalțului și eliminarea petelor. De obicei aceste metode sunt combinate.

Cît timp durează curățarea de piatră ?

Durata procedurii depinde de starea dinților și poate dura de la 30 de minute pînă la o oră și jumătate. Dacă stratul de piatră acoperă o suprafață semnificativă a dintelui și a rădăcinii (depozite subginginale), specialistul va avea de lucru pentru o perioadă mai lungă de timp.

Dacă ați observat că acasă nu puteți curăța dinții eficient, este prezentă o depunere de tartru învechită, aveți sîngerări gingivale , atunci apelați la specialiștii noștri.

Dr. Samson Dental Studio utilizează pentru igienizarea cu Air-Flow utilizează KaVO PROPHYflex 3, prin care garantăm calitate pacienților noștri.

Detartraj cu ultrasunet, air flow, periaj profesional, fluorizare

Stomatologie Chisinau

Pentru a primi informații detaliate, pentru a face o programare, puteți apela la numarul de telefon 069 321 793 .

Stomatologie Chisinau , ne aflam pe Bulevardul Stefan cel Mare linga hotel Chisinau.