Odontoterapia

Odontoterapia

Odontoterapia reprezinta refacerea structurii şi functionalităţii dinţilor ca rezultat a afecţiunilor de origine carioasă şi necarioasă. În prezent este dovedit că procesul carios debutează prin mineralizarea smaţului. Pentru apariţia şi dezvoltarea cariei este necesară o combinaţie din trei factori:

  • Dieta cariogenă, care conţine o mulţime de hidraţi de carbon
  • Prezenţa unei microflore cariogene
  • Reducerea cariorezistenţei unui dinte.

Tratamentul cariei dentare depinde de stadiul de evoluţie a afecţiunilor dentare. Obturaţia fotopolimerizabilă sau plomba a cavităţii carioase reprezintă etapa esenţială şi importantă de tratament al cariei dentare şi al complicaţiilor ei, care prevede refacerea obligatorie a conturului coroanei dentare cu scopul restabilirii morfologiei anatomice şi a funcţii fizilogice a dintelui prin substituirea cu material obturator special a ţesuturilor dure dentare pierdute. Obturatia sau plomba este cea mai buna metoda de tratament in cazul cariei dentare.

Modul în care este tratată caria dentară depinde durata dintelui în cavitatea bucală. De la o simplă carie netratată , pacientul riscă să ajungă la tratamente endodontice sau chiar la pierderea dintelui. Aceste tratamente pot fi mult mai costisitoare decât prevenția sau tratamentul incipient al cariei dentare.

Pentru a primi informații detaliate in privinta obturatiilor fotopolimerizabile, pentru a face o programare, puteți apela la numarul de telefon 069 321 793

Stomatologie Chisinau, ne aflam pe Bulevardul Stefan cel Mare linga hotel Chisinau.